Vervolg korte leergang Voeding voor de Ziel najaar 2018

 Jaap geeft weer een korte leergang Voeding voor de Ziel. 

Vier zondag- of dinsdagmiddagen (13-17u) in het najaar van 2018. 

Aug2018-1.png

1. Ervaring van de Tijd. (30 september en 2 oktober)
Vaak zitten we gevangen in de lineaire (klokken) tijd en dat wordt benauwd. Het lijkt alsof er nooit genoeg tijd is. Vrijwel iedereen weet ook dat de Tijd niet een vast gegeven is, maar heel flexibel kan variëren van klokkentijd tot tijdloosheid. Daarnaast is er de cyclische tijd die we in een dag, een maand en een jaar beleven. We wisselen uit over onze eigen tijdsbeleving en of wie die kunnen beïnvloeden, bijvoorbeeld hoe we meer “tijdloosheid” in de klokkentijd krijgen.

Aug2018-2.png

2. De weg van inspiratie naar vorm (28 oktober en 30 oktober)
Het blijft een wonderlijk proces hoe inspiratie of potentie vorm aanneemt in de wereld. Soms gaat het zomaar en soms wordt er gezwoegd, soms is het vervullend en soms vinden we dat we het “doen moeten”. Het is zeker dat de begrippen “toewijding’ en “werken vanuit het hart” een grote rol spelen bij het op aarde brengen van inspiratie. Deze middag horen we de ervaringen van ieder ten aanzien van dat proces en krijgen wellicht een inzicht in hoe wij dat zouden kunnen doen en welke blokkades we op onze eigen weg leggen.

Aug2018-3.png

3. Illusies (18 november en 20 november)
We leven allemaal met illusies. Hoe ontstaan ze? Wat is hun functie? Hoe herkennen we ze? Hoe kunnen we afscheid van ze nemen? De regenachtige novembermaand is bij uitstek geschikt om dit onderwerp op onszelf toe te passen via een terugblik op het jaar. Welke illusies koesterden we en hoe nemen we daar afscheid van? En… Wat staat ons dan te wachten?

Aug2018-4.png

4. Staan in een traditie, een “lange lijn van voorgangers” (9 december en 11 december)
Wij zijn allemaal gevormd door het DNA dat we van onze ouders meekregen en omstandigheden waaronder wij opgroeiden. Maar vaak voelen wij ons tot “iets” of “iemand” aangetrokken, reeds lang dood of nog levend, die we herkennen zonder reden; zomaar. Dat zijn onze voorgangers en het is goed die te leren kennen, want het is de enig rij waarin je op je gemak staat. Jij bent niet de eerste die deze levensstrijd voert, vele zijn je voorgegaan en je staat op hun schouders. Dat besef brengt rust.