Wonderbaarlijk Leven en Tegenstemmen

Uitnodiging Retraite Terschelling 22-26 augustus 2018

Beste mensen,

Ook dit jaar geef ik eind augustus weer een retraite op Terschelling. Het is de tijd dat de vakantieperiode afloopt en een nieuw werkjaar start. De retraite biedt je de mogelijkheid om stil te staan bij waar het je in wezen om gaat in je leven, familie, kennissenkring en werk. In de stilte van meditatie, oefeningen en de natuur merk je wat jouw bron is, hoe die te voeden en welke stemmen je daarin tegenhouden.

De inleidingen in de morgen en de uitwisseling in de groep aan het eind van de middag staan ten dienste van het proces dat zich in jezelf afspeelt. Daarbij zijn vragen aan de orde zoals:

Wat gebeurt er Nu met mij, in mij, en wie is die “Ik”?

Welke stemmen spelen een rol in mij en hoe kies ik voor de stem die mij verbindt met mijn bron, die vitaliteit en stroming in mijn leven brengt?

Hoe herken vrede in mijzelf en hoe houd ik dat vol?

Hoe worden mijn “tegenstemmen” weer onderdeel van mijn levensstroom?

Het gaat hierbij over stilte enerzijds en een vervullend onderzoek naar wat het leven ons brengt anderzijds.

Programma

  • 07.30 – 08.30: Meditatie

  • Pauze en vanaf 10.30 uur koffie, etc..

  • 11.00 – 13.00: Inleidingen en verhalen van Jaap en eerste uitwisseling

  • Middagen voor jezelf.

  • 16.30- 17.45: uitwisseling, vragen en antwoorden over wat er gaande is. Samenspraak deelnemers en Jaap.

  • In de avond is er geen programma.

Er is dus veel tijd om te wandelen en te fietsen, van de natuur te genieten en onderling contact te maken.

We beginnen op woensdagavond 22 augustus om 19.30 uur, dat houdt in dat je die middag de boot uit Harlingen moet nemen. We eindigen op zondag 26 augustus om 12.30 uur. Boek indien mogelijk de terugreis op 26 augustus in de namiddag, dan kunnen we de hele ochtend werken en heb je nog wat tijd in de middag.  

Eind juli krijgt iedereen die zich heeft opgegeven studiemateriaal ter voorbereiding van de retraite.

Maximum aantal deelnemers: 24

De locatie is op Terschelling, Westerburen 24 in Midsland bij Loes Vreedeveld. Je wordt geacht je eigen onderkomen en je eigen maaltijden te regelen. Er zijn geen centrale maaltijden, wel koffie, thee en koekjes en zo waarvoor € 12 gerekend wordt.

 Onderkomen zelf regelen: Pension ‘De Wadvaarder’ en hotel ‘De Witte Hand’ zijn bij vele van jullie al bekend. “De Wadvaarder” is inmiddels in andere handen over gegaan. Beide pensions zijn vijftig meter bij Loes vandaan. Ik heb nu net geïnformeerd en ze hebben allebei nog plaats. Zie websites over Terschelling waar talloze andere aanbiedingen in staan.

Boot boeken via Rederij Doeksen.

Kosten retraite
De kosten voor de retraite voor mensen die het zelf betalen zijn € 300.00 (excl. 21%BTW). Na aanmelding ontvang je een rekening. Als je de retraite als kostenpost zakelijk kunt aftrekken dan is het bedrag € 375 (excl. 21% BTW). Geef bij je aanmelding aan in welke categorie je wilt vallen. Dit bedrag is inclusief de huur van de ruimte. Het is niet meer mogelijk de retraite contant te betalen. Mocht het bedrag op bezwaren stuiten neem dan via de mail contact met mij op, want daar komen we uit!

Aanmelding bij j.voigt@inter.nl.net

Loes en ik verheugen ons er op jullie te ontvangen.

Vriendelijke groet

Jaap Voigt